【無病呻吩分享】會前預測

訂閱即可取得存取權限

立即訂閱,即可閱讀更多內容。

若想知道怎樣慘不忍睹、一塌糊塗,到時捧吓場就會知道了!(沒錯,又是廣告)😁😁

http://www.chap.hkbu.edu.hk/FIP/info.html

廣告是真;分享也是真的!

後記:

上天待我不薄……

訂閱即可取得存取權限

立即訂閱,即可閱讀更多內容。

黃天相

11-3-2021

8 Comments

  1. 將本來要教的晚間課程,為這講座延遲開辦,已宣傳及動員教會執事、團契齊來參與,支持老師,亦一同學習❣️
    明晚詩班有教會的兩個年青人,已訓示他們在會場內要做專業的會眾,認真專心的聆聽老師的教導。😌

      1. 噢,真可惜,不能一睹老師的現場風采,只能叫他們在伯神交學費上堂了🙄

  2. 做過直播講道所以體會到那種感受,台上孤單,真係唔知顧得邊樣,又冇乜觀眾互動的氣氛,加埋要講野又按PPT 有時真係好滴汗。你試下堅持叫佢地畀個電視你睇,佢地反而彈性些可以用電腦Ipad 都睇到,會場係需要配合講員需要優先以免影響效果 (後生仔你唔講佢地唔知架)。到時按唔切PPT 就叫影音執生幫你按,我地主要係聽你講野之嘛!😁. 輸人唔輸陣–你把聲唔震的話觀眾係唔知你緊張架!😁。已宣傳到各認識的群眾,大家都會為你打氣的,我也會禱告紀念,求主使用你所講的,讓聽的人得福,加油呀!!💪🏼💪🏼💪🏼

    1. 深有同感,謝謝意見!😍😍
      不過唔同你啊!你的教會同工當然會配合你。我就只想配合人家。人家覺得難,我又明白,就算我俾埋講稿佢地都好難跟播放ppt,真的太多!
      我也曾提出電視問題,原來他只有一部,要看着我的簡報。我不知原因,不過由於我提出可以用我的ipad在台上看自己直播,他們說與出街不是同步,是延遲近二十秒。可能咁樣就要用電視看我的ppt卦。
      驚沒法子的,發台搵更控制唔到!我看為學習的機會,結果怎樣,盡咗力雖然有憾,但就無愧了。或者遲些我靠呢樣嘢搵食呢!🤣🤣

  3. Isee!延遲近二十秒都係重要原因,冇計,唔知加個電腦mon 可否當電視。深信你盡了力,到時就會發揮到小宇宙架啦,謙卑靠主 (你一向都謙卑) 肯定聖靈會賜能加力給你,祂會包底!我自己會盡力提氣講野會自信些冇咁緊張,聽你video 的宣傳把聲小小怯,出番你平時上堂窒人的聲會令我地好有「親切及安全感」(笑下開心輕鬆吓🤣🤣)。期待今次後,又一個網紅誕生! 分享瘀野等你輕鬆下:上週日普崇講道,講完自己當然好灰啦 (咁爛的普通話加埋口窒窒),週一同工對我說有個在英國的長者託他讚我:有勇氣,她聽得懂,信息明過她聽其他粵語堂」,不過有兩個字讀錯,就係「保羅答辯」,你知讀了什麼嗎?🤣🤣就係..「保羅大便」。這位移民的長者以前是教普通話的老師。我聽完後笑到流眼淚,反而心情輕鬆哂。後來負責普崇的同工說原來他們當時已在討論及笑,不過冇講我知囉😃。

    1. 咁證明你夠勇氣,又有人支持啦!
      我都不知現實情況,到時要看才能執生。醒起他們說我分享之前要有人唱詩,不能放到東西……
      小宇宙就未必有,希望仍留存搵食求生本能喇。

      Liked by 2 people

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.